Nou estudi
Aquest grau renova l’oferta d’estudis de grau de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, actualitzant els continguts i adaptant-los a les necessitats canviants del sector: més soft skills relacionats amb la comunicació en sentit ampli, més lideratge, més assignatures relacionades amb el pensament crític i la resolució de problemes, però també més atenció a la diversitat personal i cultural i a la sostenibilitat de les accions i empreses. Alhora, també ens centrem en tot allò que ha evolucionat en les assignatures pròpies del nostre sector: hoteleria, cuina i restauració.
Cursar aquesta titulació proporciona als i les estudiants els coneixements, les habilitats i tècniques de treball, així com les actituds i els comportaments necessaris, per ocupar de forma efectiva i eficaç un ampli ventall de funcions directives en empreses hoteleres, gastronòmiques i de restauració.
En finalitzar els seus estudis, els i les estudiants han de ser capaç de prendre decisions operatives i estratègiques.
Cada estudiant realitzarà fins a quatre períodes de pràctiques en els departaments d’empreses hoteleres i de restauració, segons la seva especialització i nivell. Les pràctiques de 1r i 3r curs són curriculars; a més, l’Escola ofereix pràctiques extracurriculars a 2n curs i a 4t curs. Aquestes últimes són d’inserció laboral i estan relacionades amb les Jornades de Desenvolupament Professional (JDP) que el centre organitza anualment.
L’EUHT StPOL compta amb nombrosos convenis marc per a la realització de pràctiques d’empresa, subscrits amb companyies del sector tant nacionals com internacionals. Això permet a l’estudiantat tenir fins a 3 experiències de pràctiques internacionals.
La matèria “Pràctiques d’empresa” de la titulació engloba dos períodes de pràctiques obligatòries, de 8 crèdits ECTS per a estudiants de primer curs, i de 12 crèdits ECTS per a estudiants de tercer curs. Addicionalment, el centre incentiva les pràctiques d’empresa extracurriculars al segon i quart curs.
Les pràctiques es realitzen en establiments hotelers o gastronòmics de renom, dins i fora d’Espanya, on l’estudiant fa tasques supervisades d’operativa i especialment de gestió.
En les pràctiques de primer curs, l’estudiant adquireix un coneixement de primera mà del funcionament d’una empresa hotelera, gastronòmica o de restauració, que dona significat als ensenyaments teòrics subsegüents de gestió i direcció empresarial.
A tercer curs, l’estudiant ja està en condicions d’experimentar i aplicar aquests ensenyaments, per dotar-se de competència de treball internacional, de la multiculturalitat i la diversitat pel que fa a l'enfocament de la gestió hotelera i gastronòmica en diferents àrees geogràfiques i culturals.
Per obtenir el títol, cada estudiant ha de fer un treball final de grau (TFG). Es tracta d'una assignatura de 8 crèdits ECTS que serveix per demostrar el domini i l’aplicació dels coneixements, les competències i les habilitats que defineixen la titulació. Es programa com a assignatura anual per facilitar el seu desenvolupament i la incorporació de millores derivades de les sessions de tutoria i de les assignatures cursades durant l’any, moltes de les quals són optatives triades segons els interessos de cada estudiant.
L’EUHT StPOL promou activament que el seu estudiantat cursi part dels seus estudis i pràctiques a l'estranger. Aquesta mobilitat es vehicula normalment a través dels programes Erasmus+, tant per a estudis com per a pràctiques a l'estranger.
El centre també proporciona suport per a altres ajudes de mobilitat disponibles.